Peh..7 Guru Tersenarai Paling Hot Di Malaysia & Menjadi Viral Di Media Sosial!!

Inilah 7 Guru Tersenarai Paling Hot & Popular Di Malaysia Dan Menjadi Tular Di Media Sosial!
Profesion perguruan memiliki  daya penarik tersendiri. Tidak sekadar mempunyai  ilmu pengetahuan yang luas, guru pun  perlu sentiasa berketerampilan dan mengawal  pesona mereka.

Dianugerahkan rupa paras kacak dan cantik adalah bonus untuk  seseorang guru, tidak saja  menjadi daya penarik bahkan aura dipunyai  mampu membuka ruang lebih luas guna  meneroka bidang baharu di samping  pendidik.

Kerjaya sebagai seorang guru bukan sesuatu yang mudah. Bukan saja butuh  mempunyai  ilmu pengetahuan yang luas serta etape  kesabaran yang tinggi, guru pun  perlu terdapat  daya penarik.Jika seseorang guru tersebut  mempunyai  rupa paras kacak dan cantik, ia adalah satu bonus kerana dapat unik  minat pelajar.#1. VN Kery

Wan Mohd. Khairi Wan Hassan, 30, adalah tenaga pengajar murid-murid Orang Asli di Sekolah Kebangsaan Satak, Raub, Pahang semenjak  tujuh tahun lalu.Bekas graduan Institut Pendidikan Guru (IPG) Kampus Pendidikan Teknik, Kuala Lumpur tersebut  mempunyai  pengikut Instagram seramai 76,000.Pernah menerima Anugerah Ikon Guru Majlis Sambutan Hari Guru Peringkat Daerah Raub 2016.

Bekas graduan Institut Pendidikan Guru (IPG) Kampus Pendidikan Teknik, Kuala Lumpur tersebut  mempunyai  pengikut Instagram seramai 76,000.

Pernah menerima Anugerah Ikon Guru Majlis Sambutan Hari Guru Peringkat Daerah Raub 2016.

“Apa yang boleh saya lihat, guru yang kemas dan berketerampilan gampang  didekati murid-murid dan ibu bapa justeru  setiap pengajaran yang dikatakan  mudah meanrik minat mereka dalam kelas,” katanya.

VN Kery pernah menjadi penoreh getah di dusun  asalnya di Felda Chalok Barat, Setiu, Terengganu.#2. Mr Az
Mohamad Aziram Zakaria, 25, antara cikgu popular yang memiliki  pengikut di Instagram seramai 105,000.Berasal dari Kelantan, guru dari Sekolah Kebangsaan Jenis Cina, Kepong ini disebutkan  seiras pelakon Izzue Islam.

#3. Cikgu Aishah
Puteri Aishah Sulaiman, 23, pernah viral di laman sosial kerana disebutkan  menerima sepucuk surat cinta daripada seorang bapa pelajar.

Cikgu Aishah pernah bertugas sebagai guru bahasa Inggeris sedangkan  di suatu  sekolah di Kuala Lumpur selama  dua tahun lalu.

Malah, keelokan  yang dipunyai  gadis yang berasal dari Kuala Lumpur tersebut  melayakkannya menjadi finalis Dewi Remaja 2014/2015.

Aishah memiliki  Diploma Pengajian Pengajaran Bahasa Inggeris Sebagai Bahasa Kedua (TESL) dan pernah memerankan  drama Akulah Balqis, Cik Cinderella dan Cik Tengku, Yang Terakhir Untukku dan Cinta Rollercoaster.

#4. Cikgu Dayang

Pernah viral bilamana  foto-fotonya tersebar di Internet, Dayang Nurhayati, 23, adalah lulusan dari Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI).

Dayang mengumpul pengaruh menerusi Instagram dan berjaya memiliki  lebih 44,000 orang pengikut.

Kelebihan yang dipunyai  membuka kesempatan  lebih luas untuk menjual  produk keelokan  sendiri iaitu DAYG.#5) Kamal Effendi

Kisah menyentuh hati seorang guru bahasa Inggeris, Ahmad Kamal Effendi Kamarudin, 27, yang ‘meminjamkan’ cintanya untuk  seorang gadis penghidap kanser buah pinggang etape  empat, Nik Idzni Dalila Nik Mahmud, 26, tular selama  hujung tahun lalu.

Lebih menyedihkan, isterinya meninggal dunia pada tanggal tarikh ulang tahun kesatu  perkahwinan mereka.

“Siapa pernah terfikir guna  hari sama selepas menempuh 365 hari bersama, tangan yang kali kesatu  saya sentuh menjadi tangan terakhir saya pegang,” kata Kamal.

#6. Cikgu Mavellna

Seorang lagi cikgu yang pernah viral di media sosial merupakan   Cikgu Mavellna yang berasal dari Sabah.Cikgu Mavellna ni tidak hanya  seorang cikgu, tapi pun  seorang model sambilan. Tapi, cikgu cantik ni dah kahwin. Melepas la pria  semua.

#7. Cikgu Debra V

Memang cantik paling  cikgu ni. Tahun lalu, nama Debra menjadi bualan ramai kerana kecantikannya dan kebijaksaannya.Gadis cantik ini berasal dari Keningau Sabah dan baru berusia 23 tahun.

Sumber:sultansmelaka

close
==[ Klik disini 1X ] [ Close ]==